Farmina Pet Care Program za ljubimce

Kao roditelji ljubimaca koje beskrajno volimo, želeli bismo da su oni i srećni i zdravi, ali sama ljubav nije dovoljna da im obezbedi zdrav život.
Da bismo postigli da budu zdravi, potrebna nam je pomoć stručnog tima – Farmina Genius u saradnji sa Vama i Vašim veterinarom.
Jedna od najproaktivnijih odluka koje možete doneti je da svog  ljubimca uklkučite u Farmina Pet Care Program, program koji su razvili veterinari i nutricionisti kako bi ljubimci imali duži, srećniji i zdravlji život.
Otkrijmo šta Pet Care Program može da učini za Vas i Vašeg ljubimca u članku u kojem to objašnjava Vaša lična podrška i novi član Vaše porodice– Farmina Genius.
 

5 ključnih pokazatelja zdravlja 

Skriveni znaci koje nam naši voljeni ljubimci šalju ukoliko dođe do poremećaja zdravlja, mogu nam pomoći da bolest otkrijemo u njenoj ranoj fazi. Praćenjem nekoliko ključnih pokazatelja zdravlja, možemo da predupredimo tretmane jakim lekovima ili operacije, a čak može i da sačuva život ljubimca.
Farmina Pet Care Program podrazumeva praćenje 5 ključnih pokazatelja zdravlja, koji nam pomažu da se bolje staramo našim ljubimcima:

  1. Oblik tela (težina i stanje telesne kondicije)
  2. Dinamičan plan ishrane
  3. Unos vode
  4. Kontrola pH urina
  5. Provera zdravlja:
    1. Analize krvi
    2. Analiza urina
    3. Analiza stolice
    4. Vakcinacija
Praćenjem ovih 5 pokazatelja zdravlja sigurni smo da možemo da odmah reagujemo ukoliko utvrdimo da se zdravlje našeg ljubimca pogoršalo.
Saznajmo više o značaju svakog od 5 pokazatelja zdravlja!
 

1. Oblik tela (težina i stanje telesne kondicije)

Ovo je ključna početna tačka za srećan i zdrav život Vašeg ljubimca.
Težina je parametar koji možete sami veoma lako da pratite. Stalnim merenjem ljubimca možete sprečiti pojavu gojaznosti – stanja koje je povezano sa nekoliko patologija kao što su dijabetes, kardiovaskularni problemi, a u nekim slučajima čak i problemi sa reprodukcijom.
Pravilno određivanje BCS (stanje telesne kondicije) ljubimca, pomaže Vam da njegovu težinu uporedite sa optimalnom težinom.
Uz Farmina Pet Care Program – stručnu pomoć Farmina Genius savetnika i svog veterinara –pružite svom ljubimcu kvalitetan život.
Saznajte više o ovom pokazatelju zdravlja u članku koji možete pronaći OVDE.


2. Unos vode

Ovo je veoma važan pokazatelj – povećanje dnevnog unosa vode koje nije povezano sa promenama u okruženju, ili sa povećanjem fizičke aktivnosti, može da bude znak upozorenja za pojavu neke od patologija.
Vaš Farmina Genius savetnik pomoći će Vam u praćenju unosa vode vašeg ljubimca, kako biste prepoznali simtome nepravilnosti i brzo reagovali.
Saznajte više o ovom pokazatelju zdravlja u članku koji možete pronaći OVDE

3. pH kontrola urina

Za praćenje ovog pokazatelja neophodno je da se obratite svom veterinaru, koji će Vam ukazati na promene i preporučiti dalje korake.
Vrednost pH urina izvan referentnih vrednosti ukazuje na postojanje problema donjih partija urinarnog trakta (formiranje struvitnih ili oksalatnih kristala, ili cistitisa).
Korektna dijeta može održati urinarni pH Vašeg ljubimca u sklopu fizioloških nivoa. Pitajte svog veterinara i Farmina Genius savetnik kako da periodično pratite ovaj pokazatelj i hranite Vašeg ljubimca na ispravan način.
Saznajte više o ovom pokazatelju zdravlja u članku koji možete pronaći OVDE.


4. Provera zdravlja

Farmina Pet Care Program zasniva se prvenstveno na prevenciji.
Uz pomoć Farmina Genius aplikacije možete da imate stalni uvid u rezultate analiza koje sprovodi Vaš veterinar:
5. Provera zdravlja:

  1. Analize krvi
  2. Analiza urina
  3. Analiza stolice
  4. Vakcinacija
Ove analize unesite i čuvajte u svojoj Farmina Genius aplikaciji.
Saznajte više o ovom pokazatelju zdravlja u članku koji možete pronaći OVDE.


5. Dinamičan plan ishrane

Dinamičan plan ishrane je Vaša stalna podrška u očuvanju dobrog zdravlja ljubimca. Pomoću ovog plana u svakom trenutku znate koja hrana najviše odgovara Vašem ljubimcu, i koju količinu treba da dnevno unese. Farmina Genius savetnik, u saradnji sa Vama i uz pomoć podataka iz aplikacije, prilagođava ga trenutnim potrebama ljubimca koje se menjaju u zavisnosti od njegove životne faze, zdravstvenog stanja i svih ostalih promena u njegovom životu.
Saznajte više o ovom pokazatelju zdravlja u članku koji možete pronaći OVDE.

 

Farmina Genius stručni saveti

Preuzmite Farmina Genius aplikaciju BESPLATNO i pratite ove jednostavne korake da biste uključili svog ljubimca u Farmina Pet Care Program.

  1. Preuzmite Farmina Genius aplikaciju;
  2. Unesite informacije o svom ljubimcu i povežite se sa svojim ličnim Genius savetnikom;
  3. Zatražite personalizovani dinamičan plan ishrane za svog ljubimca;
  4. Pratite 5 ključnih pokazatelja zdravlja ljubimca, u saradnji sa svojim veterinarom.