Najvažniji zdravstveni pregledi Vašeg ljubimca

Da li želite da poboljšate zdravlje svog ljubimca?
Uradite ova TRI osnovna pregleda kod svog pouzdanog veterinara koji može vam pomoći da otkrijete sve „neželjene goste“ ili bolesti u njihovoj ranoj fazi.
Hajde da detaljnije pogledamo koji su ovo pregledi i zašto mogu biti korisni.
 

Ispitivanje fecesa
Ova rutinska provera obavlja se najmanje jedanput godišnje uzimanjem malog uzorka stolice Vašeg ljubimca. Zahvaljujući ovom pregledu, Vaš veterinar će moći da otkrije prisustvo parazita i da ih identifikuje. Veterinar će preporučiti najprikladniji tretman za smanjivanje potencijalnih negativnih efekata na Vašeg ljubimca i druge članove Vaše porodice.
Iz pregleda fecesa takođe je moguće saznati različite informacije u vezi sa probavom Vašeg ljubimca. Kada se nešto neobično dešava sa stomakom Vašeg ljubimca, proverite sa svojim veterinarom koje korake da preuzmete, i stupite u kontakt sa Farmina Genius savetnikom kako biste pronašli visokosvarljivu hranu za svog ljubimca.

Analiza krvi
Analiza krvi omogućava Vašem veterinaru da ima uvid u zdravlje Vašeg psa ili mačke koji se može dobiti samo analizom njihove krvi. Najčešće ove analize se odnose na KKS (kompletnu krvnu sliku) i hemijsku analizu krvi. Ove dve analize analiziraju hemijske komponente u krvi i omogućavaju stručnjacima da izvuku zaključke o trenutnom zdravstvenom stanju Vašeg ljubimca.
Ove analize trebalo bi obaviti otprilike dva puta godišnje kako bi vrednosti bile ažurne. Konsultujte svog veterinara za više informacija i kako da tumačite rezultate.

Analiza urina
Analiza urina je rutinski test koji se sprovodi najmanje dva puta godišnje, i koji omogućava da se prate fizička i hemijska svojstva urina. Pomaže nam da proverimo zdravlje urinarnog trakta, bubrega, ali i da proverimo funkcionalnost drugih organa i metaboličkih funkcija. Analiza se sastoji iz:

  1. Merenja pH vrednosti i analiza hemijski sastav
  2. Procena izgleda – boja i zamućenost
  3. Merenje gustine
  4. Ispitivanje ćelija i čvrstih čestica pod mikroskopom
U konsultaciji sa svojim veterinarom razvićete efikasan akcioni plan, ukoliko postoji potrebe za daljim intevencijama, u skladu sa dobijenim rezultatima.
 

Farmina Genius savetnici uvek uz Vas 
Preuzimanjem BESPLATNE Farmina Genius aplikacije, revolucionarnog alata za praćenje stanja zdravlja ljubimaca, kao roditelj kućnog ljubimca možete da rezultate svih pregleda i analiza čuvate na jednom mestu i da su uvek dostupni Vama i Vašem veterinaru.
Stuite u kontakt sa svojim Farmina Genius savetnikom da biste se upoznali sa svim Farmina Pet Care Program funkcijama, a sa svojim veterinarinarom procenite trenutno zdravstveno stanje Vašeg ljubimca uz odgovarajuće preglede.

Farmina Genius stručni savet
Obratite se svom veterinaru i Farmina Genius savetniku pre nego što odlučite da obavite bilo kakve rutinske provere. Oni će vam preporučiti najbolji plan delovanja.