Prirodne sirovine u Natural & Delicious hrani

KOJE PRIRODNE SIROVINE SE KORISTE U PROIZVODNOJ LINIJI NATURAL & DELICIOUS?

VISOK IZVOR PROTEINA U VISOKOM KVALITETU SVEŽEG MESA.
Natural & Delicious kao izvor proteina koristi piletinu, jagnjetinu, meso jelena, divlju svinju, prepelicu, haringu, bakalar, pačetinu i jaja.
Navedena mesa ne sadrže antibiotike, hormone i konzervanse, sveža su i bez nusproizvoda animalnog porekla.
Meso divlje svinje, crveno meso kao izvor protein potiče od divljih krda iz Toskane i Umbrije.
Jagnjeće meso, visokokvalitetni izvor proteina iz crvenog mesa, dolazi iz slobodnog uzgoja sa farmi na Novom Zelandu. 
Meso jelena je posno meso, sa niskim sadržajem holesterola. Bogato je gvožđem, vitaminima B12, B3, B6, sadrži Omega 3 i Omega 6 masne kiseline u sličnim količinama kao riba ili orasi.
Pačetina je bogata prirodnim antioksidansima, gvožđem, vitaminima A, B1, B12 i polinezasićenim Omega 3 masnim kiselinama, meso čiji su proteini uravnoteženog aminokiselinskog sastava.
Meso prepelice je izuzetno svarljivo, bogato dragocenim aminokiselinima, grupom B vitamina, i niskog sadržaja holesterola.
Pileće meso dolazi od piletine gajene u Italiji, od poznatih proizvođača.
Riba, vredan izvor esencijalnih Omega-3 kiselina, DHA i EPA, uhvaćena je u morima Severne Evrope i ima nizak nivo hlorida, a bogata je u proteinima i amino-kiselinama.
Jaja su sveža, nisu zamrzavana i nisu konzervirana pre procesa dehidratacije.
 

MASTI ANIMALNOG POREKLA
Masti su osnovni element prirodne ishrane mesojeda i lako se asimiluju jer dolaze iz izvora animalnog porekla, a ne iz biljaka ili povrća. Naučne studije su dokazale da mesojedi masnoće animalnog porekla brže asimiluju i apasorbuju, a uz dobru palatabilnosti proizvoda, upotreba ribljeg ulja garantovano obezbeđuje ispravan unos esencijalnih masnih kiselina.
U N&D hrani masnoće animalnog porekla dolaze isključivo iz piletine i ribe, a karakteriše ih visok nivo EPA, DHA i omega-3 masnih kiselina.

VITAMINI I MINERALI IZ VISOKOKVALITETNOG VOĆA I POVRĆA
Sve Natural & Delicious linije hrane sadrže odgovarajuću količinu vitamina i minerala koja dolazi kroz pažljivo odabrano voće i povrće: nar, jabuke, pomorandže, crnu ribizlu, borovnicu, spanać i šargarepu.
Jabuka i nar su zdravi izvori vlakana koji pomažu pri varenju. Bogate su fitonutrijentima i prirodnim antioksidansima, koji štite od slobodnih radikala. Ribizla i borovnica sadrže vitamine i prirodne antioksidanse koji pomažu u borbi protiv starenja i srčanih oboljenja.
Spanać, osim što je bogat izvor vitamina, sadrži minerale koji sprečavaju stvaranje anemije i čiste organizam.
Pomorandža je odličan izvor vitamina C i minerali soli koji pojačava diurezu i ima sposobnost čišćenja.
Šargarepa sadrži vitamin A i antioksidanse.

UGLJENI HIDRATI
Prirodna ishrana pasa i mačaka sadrži veoma malo ugljenih hidrata, jer njihov metabolizam energiju crpi iz proteina i masti animalnog porekla. Stoga, bar za naše ljubimce, ugljeni hidrati nikad neće biti prvi izvor kalorija, jer one mogu doprineti začetku bolesti koje su u vezi sa prekomernom težinom poput dijabetesa ili insulinske rezistencije. Upravo iz ovog razloga Natural & Delicious hrana sadrži izuzetno malo ugljenih hidrata u sebi.
Takođe, većina hrane na tržištu sadrži od 40% do 60% ugljenih hidrata, što je posledica industrijskih žitarica u sastavu proizvoda.
U N&D proizvodima ne koristimo kukuruz, već samo drevne žitarice koje su tipične za italijansku tradiciju, kao što su spelta i ovas, i koje nisu genetski modifikovane.

BILJE SA POSEBNIM LEKOVITIM DEJSTVOM
Lekovito bilje je prisutno u svim proizvodnim N&D linijama, zbog tendencije životinja da ih instinktivno unose u ishrani, bilo da su biljke ili travke, kako bi izlečile problem i unapredile svoju dobrobit.
Proizvodi Natural & Delicious su obogaćeni lucerkom, psilijumom, ruzmarinom, kurkumom, aloe verom i zelenim čajem koji jačaju organizam i tkiva tako što eliminišu toksine u organizmu.