Koliko vode treba da pije Vaš ljubimac?

Da li znate koji je idealan dnevni unos vode za Vašeg ljubimca? Ukoliko je Vaš odgovor NE, onda Vam je potrebna podrška: Farmina Genius može da odredi pravu dnevnu količinu vode i da Vas obuči da pravilno pratite ovu vrednost.
Voda je sinonim za život i smatra se esencijalnom hranljivom materijom. Zbog toga, pravilna hidratacija ključna je za zdravlje Vašeg ljubimca isto koliko i ispravna ishrana, u svakoj njegovoj životnoj fazi ova vrednost se mora pažljivo pratiti. Farmina Genius je tu da pomogne roditeljima štenadi, mačića, odraslih jedinki ili seniora, da shvate više o unosu vode i kako da ga kontrolišu.

Faktori koji utiču na unos vode
Postoji nekoliko varijabli koje kao roditelji kućnih ljubimaca treba da uzmete u obzir kada su u pitanju promene u unosu vode Vašeg ljubimca. One će Vas pripremiti da eventualne probleme dočekate spremni, jer ćete znati kako da reagujete već na prve znake anomalija.
Uslovi okoline – Da li je napolju previše vruće ili hladno? Promene temperature zahtevaju veću dnevnu količinu vode kada je toplo, a kada je hladno, Vaš bi ljubimac mogao da ima blaži osećaj žeđi. Još jedan uslov povezan sa spoljnim faktorima je izloženost nepoznatim mestima. Promena svakodnevnih navika ljubimca može da dovede do smanjenja unosa vode, usled izloženosti stresu.
Fizičke aktivnosti – Promene u nivou fizičkih aktivnosti takođe mogu dovesti do promene u unosu vode. Više vežbanja najverovatnije podrazumeva veći unos vode, dok će spor način života podrazumevati niži unos vode.
Rani počeci patologija – Postoje mnoge bolesti zbog kojih Vaš ljubimac može da pije mnogo više vode u poređenju sa preporučenom dnevnom količinom, kao što su dijabetes i problemi sa bubrezima. Povećanje unosa vode može biti rani simptom ovih patologija, stoga bi bilo korisno da brzo stupite u kontakt sa svojim veterinarom.

Kako lako izmeriti unos vode 
Da biste na vreme prepoznali bilo kakve anomalije i da bi se pobrinuli o njima u ranoj fazi, kao roditelj kućnog ljubimca trebalo bi da preduzmete prve korake ka unosu potrošnje vode svog ljubimca.
Kod kuće, tri dana u nedelji, sipajte određenu količinu vode u činiju i pratite koliko je ostalo nakon 24 sata. Prosek količine vode koju ste dobili u ova tri dana je referentna vrednost za unos vode Vašeg ljubimca.
Da biste jednostavno pratili ove vrednosti, preuzmite Farmina Genius aplikaciju beležite dnevni unos vode i dobićete prosečnu dnevnu vrednost. Vaš Farmina Genius savetnik vodiće Vas korak po korak kroz poces praćenja unosa vode i drugih važnih parametara za zdravlje Vašeg ljubimca koji su deo  Farmina Pet Care Programa koji je osmišljen da obezbedi srećniji i zdraviji život Vašeg ljubimca.

Farmina Genius stručni savet
Izmerite dnevni unos vode svog ljubimca bez napora, koristeći Farmina „posudu za praćenje unosa vode“ sa podeocima za iščitavanje zapremine.