Zašto je moja mačka stalno gladna?

Zašto je moja mačka stalno gladna?

Mačke obično nisu baš zahtevne po pitanju hrane, ali ponekad može biti čudno koliko su gladne. Ako ste se pitali šta se dešava, važno je da saznate zašto Vaša mačka stalno traži hranu.

Razlozi mogu biti različiti za svaku mačku. Može biti da im je dosadno ili da im se ne sviđa hrana koju jedu. Ali takođe može biti nešto ozbiljnije kao što su dijabetes ili hipertireoza, što su bolesti koje utiču na nivo šećera ili hormona u telu.
Važno je da obratite pažnju na ovu promenu u ponašanju i razumete šta je uzrok. Nemojte ih hraniti često kako ne bi postali gojazni i imali zdravstvene probleme zbog toga. Više ovoj temi pročitajte klink na link.

Ako ste zabrinuti, posetite veterinara da biste bili sigurni šta je uzrok i kako da pomognete vašoj mački.

Dosada
Mačke mogu stalno tražiti hranu iz dosade. Ako primetite da se vaša mačka dosađuje i traži hranu često, pokušajte da je zabavite i aktivirate na druge načine. Možete probati neke zabavne aktivnosti opisane u Zabavne i uzbudljive aktivnosti za Vašu mačku, kako biste je zainteresovali.

Odabir hrane nižeg kvaliteta
Kvalitet hrane igra veliku ulogu u zadovoljstvu Vaše mačke i njenom zdravlju. Ako hrana koju jede nije dobra, Vaša mačka može biti gladna jer joj nedostaju neophodne hranljive materije. Razmislite o uvođenju kvalitetnije hrane kako biste rešili ovaj problem.

Kako biste bili sigurni da Vaša mačka jede kvalitetnu hranu, važno je naučiti kako čitati deklaracije na pakovanjima hrane za mačke. To je prvi korak koji možete preduzeti kako biste bili sigurni da Vaša mačka dobija ono što joj je potrebno.

Ako niste sigurni kako to da uradite, pročitajte naš članak o tome, razumevanje deklaracija na hrani za kućne ljubimce.

Zapamtite, Vaša mačka zaslužuje samo najbolje! Pogledajte našu ponudu visokokvalitetne hrane za mačke kako biste pronašli pravu za svog ljubimca.

Istraži

Menjanje plana ishrane
Ako se plan ishrane Vaše mačke ne prilagođava njenim potrebama kako stari ili se njeni životni uslovi menjaju, ona može imati problema sa hranom. Da biste osigurali da dobija sve što joj je potrebno, važno je obnoviti njen plan ishrane.

Najlakši način da se brinete o ishrani Vaše mačke je da razgovarate sa Farmina savetnikom za ishranu ljubimaca. Oni mogu pomoći da se napravi plan ishrane koji će odgovarati promenama u potrebama Vaše mačke. Važno je uvoditi promene u ishrani postepeno, tokom najmanje 10 dana.

Da li treba da odvedete vašu mačku veterinaru?
Ako primetite da Vaša mačka stalno jede i ima simptome kao što su povraćanje, proliv, gubitak težine ili prekomerna gojaznost, pojačana žeđ, manjak energije ili neobično ponašanje, to može biti znak da nešto nije u redu.

Može biti da Vaša mačka ima zdravstvene probleme kao što su dijabetes, crevni paraziti, hipertireoza ili nuspojave lekova.

Ako ste zabrinuti zbog bilo kakvih promena u ponašanju ili zdravlju Vaše mačke, najbolje je da zakažete pregled kod veterinara. Veterinar će moći da dijagnostikuje i leči bilo koje probleme kako bi se osiguralo da Vaša mačka bude zdrava i srećna.

Zaključak
Da bismo se pobrinuli da Vaša mačka bude zdrava i srećna, važno je razumeti zašto stalno traži hranu i primeniti prave korake. Možete se obratiti Farmina savetniku za ishranu ili svom veterinaru. Ako ispunjavate sve potrebe Vaše mačke na sveobuhvatan način, to će joj pomoći da bude srećna i puna života.