Jedinstvena ishrana za Vašeg ljubimca - Zašto je dinamičan plan ishrane važan

Jedinstvena ishrana za Vašeg ljubimca - Zašto je dinamičan plan ishrane važan

Kao brižni vlasnik ljubimca, želite da Vaš krzneni prijatelj dobije najbolju moguću ishranu. Razumevanje deklaracija na pakovanjima hrane za ljubimce je važno, ali često se zanemaruju individualne potrebe svakog ljubimca. U ovom artiklu na blogu pričaćemo o dinamičnom planu ishrane, šta su i zbog čega su važni.

Zašto je to bitno?
Iako na pakovanjima hrane za kućne ljubimce postoje opšte smernice za doziranje hrane, ne uzimaju se u obzir sve njihove specifične potrebe. Starost, faza života, nivo aktivnosti i posebni uslovi mogu znatno uticati na nutritivne potrebe Vašeg ljubimca. Farmina dinamičan plan ishrane uzima u obzir ove faktore, kako bi Vašem ljubimcu obezbedili ishranu koja mu najviše odgovara i doprinosi njegovom zdravlju i sreći.

Šta ih čini dinamičnim?
Ovi planovi su fleksibilni i prilagođavaju se kako se menjaju potrebe Vašeg ljubimca tokom vremena. Bez obzira na promene u godinama, težini, aktivnosti ili zdravstvenom stanju, ovi planovi su osmišljeni da pruže najbolju moguću ishranu Vašem ljubimca.
Hajde da istražimo faktore koji se uzimaju u obzir prilikom kreiranja dinamičnog plana ishrane.

Starost i faze života: potrebe za hranom Vašeg ljubimca značajno variraju u različitim fazama njihovog života. Štencima i mačićima potrebno je više energije zbog rasta i razvoja, dok se starijim ljubimcima preporučuje unošenje manje kalorija zbog sporijeg metabolizma. Razumevanje životne faze Vašeg ljubimca pomaže u prilagođavanju ishrane prema njihovim potrebama koje se menjaju tokom vremena.

Oblik tela i BCS (stanje telesne kondicije): pravilno određivanje BCS (stanje telesne kondicije) ljubimca, pomaže Vam da njegovu težinu uporedite sa optimalnom težinom, i na taj način prilagodite ishranu. Dinamičan plan ishrane prilagođava se u odnosu na težinu bilo da je potrebno povećati, održati ili smanjiti težinu.

Nivo aktivnosti i način života: koliko je Vaš ljubimac aktivan utiče na njegove potrebe za energijom. Ako je Vaš ljubimac manje aktivan, možda će mu trebati manje kalorija da održi zdravu težinu, dok je aktivnim ljubimcima potrebno više energije. Dinamičan plan ishrane uzima u obzir nivo aktivnosti kako biste osigurali da Vaš ljubimac dobije odgovarajuću količinu hranljivih sastojaka.

Da li je Vaš ljubimac aktivan? Linija N&D Spirulina, pažljivo formulisana za aktivne ljubimce, koja sadrži superhranu - Spirulinu.

Saznajte više o Spirulini - moćnoj superhrani dostupnoj za Vaše ljubimce.

Sterilisani/kastrirani kućni ljubimci: kastracija ili sterilizacija mogu znatno uticati na metabolizam Vaših ljubimaca, pa sterilisani ili kastrirani kućni ljubimci su skloniji dobijanju kilograma. Ovo stanje zahteva manje kalorija i prilagođenu ishranu kako bi se sprečilo prekomerno gojenje.

Specifične potrebe: kućni ljubimci koji se bore sa alergijama, intolerancijom, kožnim ili stomačnim problemima zahtevaju ishranu koja odgovara njihovim specifičnim potrebama.

Kreiranje kompletnog plana
naši stručnjaci, uz podršku Univerziteta Federico II u Napulju (Italija), koriste alat koji je godinama usavršavan od strane tima Farmina Vet Research. Ovaj alat omogućava izradu planova ishrane koji uzimaju u obzir sve faktore kako bi se zadovoljile specifične i individualne potrebe svakog ljubimca. Bez obzira na životnu fazu I potrebe, obezbeđujemo odgovorajaću ishranu, preporučene količine i druge korisne savete.

Jeste li već napravili dinamičan plan ishrane za svog ljubimca?
Učinite prvi korak ka poboljšanju opšteg blagostanja Vašeg ljubimca kontaktiranjem svog Farmina savetnika ili preuzimanjem FarminaGenius aplikacije.