Politika privatnosti

POLITIKA PRIVATNOSTI
www.farmina.com/rs
 
Poštovani korisniče,

Želimo da Vas obavestimo o našoj Politici privatnosti koja definiše kako se prikupljaju, obrađuju i koriste lični podaci prilikom posete internet stranici www.farmina.com/rs (u daljem tekstu „internet stranica“ ili „internet stranice“) i prilikom korišćenja naše onlajn prodavnice („Prodavnica“), kojom upravljaju kompanije iz grupe Farmina Group navedene u nastavku, uzimajući u obzir važeći zakon, posebno odredbe Uredbe (EU) 2016/679 Evropskog parlamenta i Saveta od 27. aprila 2016. o zaštiti fizičkih lica u vezi sa obradom ličnih podataka i o slobodnom kretanju tih podataka i stavljanju van snage Direktive 95/46/EC (u daljem tekstu "GDPR"). Ulažemo sve napore da osiguramo da se vaša privatnost poštuje i da su podaci pruženi  od strane Korisnika zaštićeni prilikom korišćenja Aplikacije, i u tom cilju preduzimamo sve neophodne mere.

KO OBRAĐUJE VAŠE PODATKE?
Zajednički Rukovaoci podataka o ličnosti, koji se obrađuju prilikom posete naše internet stranice su:

  • Farmina Pet Foods doo, sa sedištem u Inđiji, ul. Save Kovačevica BB, Republika Srbija, upisana u registar društava, koji vodi Agencije za privredne registre pod matičnim brojem 20157658, sa PIB: 104396403 ("Rukovalac I" ili "Mi")
  • Farmina Pet Foods Holding B.V. sa sedištem u Saturnusstraat 46, 2132HB Hoofddorp, Roterdam, Holandija, Kompanija je propisno osnovana i posluje u skladu sa zakonima Holandije, sa brojem kompanije 72868341 ("Rukovalac II")
(u daljem tekstu zajednički "Zajednički rukovaoci" ili "Ko-rukovaoci"), pri čemu Rukovalac II, kao društvo koje vrši kontrolu, obrađuje podatke navedene u nastavku samo radi ostvarivanja sopstvenih legitimnih interesa, tj. u interne administrativne, kontrolne i poslovne svrhe. Rukovalac I, s druge strane, teži ciljevima navedenim u nastavku Politike privatnosti.

Kontakt:
Možete nas kontaktirati na: Farmina Pet Foods Srbija doo, Save Kovačevica BB, Inđija, Republika Srbija ili putem e-pošte:  srbija@farmina.com .

KOJE PODATKE PRIKUPLJAMO?

2.1. Podaci neophodni za registraciju – kreiranje korisničkog naloga („Nalog“ ili „Nalog klijenta“), prijavljivanje na nalog; upravljanje profilom Korisnika („Profil“); kupovinu na internet stranicu - https://www.farmina.com/rs/eshop-registrazione.php
  • Ime,
  • Prezime,
  • Naziv kompanije (za poslovne klijente),
  • PORESKI IDENTIFIKACIONI BROJ ILI PDV BROJ (za poslovne korisnike),
  • Adresa,
  • E-mail,
  • Broj telefona,
  • Lozinka.
Ovi lični podaci se obrađuju radi izvršenja ugovora o održavanju korisničkog naloga i, ako je primenljivo, u vezi sa kupoprodajnim ugovorom u vezi sa datom narudžbom. Pružanje ličnih podataka je dobrovoljno, ali neophodno za izvršenje pomenutih ugovora. Da biste porudžbinu poslali kurirskom službom, potrebno je navesti broj telefona.
Zbog specifičnosti naše IKT infrastrukture u vezi sa našom internet lokacijom i mobilnom aplikacijom FarminaGenius („Aplikacija“), na osnovu ličnih podataka navedenih prilikom registracije naloga, automatski se kreira nalog u aplikaciji. Politika privatnosti za aplikaciju FarminaGenius dostupna je OVDE.

2.2. Podaci neophodni za zakazivanje konsultacija o ishrani - https://www.farmina.com/rs/pet-care/nc-contact/zaka%C5%BEite-besplatno-savetovanje-o-ishrani.html?provenance=farminacom
  • Ime,
  • Prezime,
  • E-mail,
  • Broj telefona,
  • Poštanski broj.
2.3. Podaci neophodni za zakazivanje besplatnih telefonskih konsultacija - https://www.farmina.com/rs/pet-care/farminagenius/app.html
  • Broj telefona.
2.4. Podaci neophodni za izdradu personalizovanog plana ishrane – „Kreirajte plan ishrane“: https://www.farmina.com/rs/pet-care/nc-contact/zaka%C5%BEite-besplatno-savetovanje-o-ishrani.html
  • Ime,
  • Prezime,
  • Poštanski broj,
  • E-mail,
  • Broj telefona.
2.5. Podaci neophodni za korišćenje kontakt forme - https://www.farmina.com/rs/contact.html
  • Ime,
  • E-mail,
  • Telefon (opciono),
  • Grad,
  • Članak na koji se istraga odnosi,
  • Sadržaj poruke.
2.6. U određenim situacijama, uz vašu dozvolu, možemo zatražiti od Vas nekoliko ličnih podataka, uključujući:
  • Ime
  • Prezime
  • Poštanski broj
  • Državu
  • E-mail
  • Broj telefona
Ove informacije mogu biti prikupljene od naših partnera, kao što su breeder-i groomer-i i veterinari, ukoliko je to neophodno za obradu Vašeg zahteva za personalizovani plan ishrane i konsultacije za Vašeg ljubimca.
Ukoliko pristanete na ovo, dobićete e-mail kojim ćemo potvrditi Vaš zahtev za besplatne konsultacije i personalizovani plan ishrane. Nakon Vaše potvrde, Vaši podaci će biti obrađeni kako bismo Vam pružili uslugu u skladu sa našom Politikom privatnosti, kao što je opisano u tačkama 3.3. i 3.4.

2.7. Podaci pri korišćenju čet opcije
Na našoj internet stranici, imate mogućnost da koristite četovanje. Ovom funkcijom možete, između ostalog, zakazati besplatne konsultacije o ishrani za svog ljubimca ili prijaviti problem koji imate sa njim. Korišćenje četa podrazumeva obradu Vaših ličnih podataka, kao što je Vaš broj telefona (ukoliko nam ga dostavite), kao i drugih informacija koje eventualno pružite. Ove informacije obrađujemo kako bismo ispunili Vaše zahteve na osnovu našeg legitimnog interesa, ili ako je potrebno, radi izvršenja ugovora u vezi sa zakazivanjem besplatnih konsultacija o ishrani. Pružanje ličnih podataka prilikom korišćenja čet-a je dobrovoljno, ali je neophodno ukoliko želite da prijavite problem ili zakažete besplatne konsultacije o ishrani.

2.8. Podaci za slanje komercijalnih informacija i direktni marketing
U skladu sa Vašim odobrenjem, možemo Vam slati komercijalne informacije putem e-maila i/ili telefonskog broja koji ste nam dostavili.
U svakom trenutku možete promeniti ili povući svoje odobrenje za primanje komercijalnih informacija. To možete učiniti jednostavno klikom na opciju za odjavu u svakoj primljenoj komercijalnoj poruci ili putem podešavanja na Vašem profilu, ukoliko ste registrovani korisnik.
Alati koje koristimo, kao što su Google i Meta Platforms Ireland Limited, omogućavaju nam ciljanje oglasa ka korisnicima koji su već imali interakciju sa našim brendom, poput otvaranja naloga u našoj prodavnici, i koji su dali odgovarajuća marketinška odobrenja. Ovo uključuje korišćenje ličnih podataka poput e-mail adrese i/ili telefonskog broja za slanje direktnih marketinških informacija putem Google i Facebook reklamnih mreža. Ova praksa nam omogućava efikasniju dostavu relevantnih marketinških poruka primaocima.
Ako želite da povučete svoje odobrenje u bilo kom trenutku, to možete učiniti putem relevantnih podešavanja na Vašem profilu, ukoliko ste registrovani korisnik, ili nas kontaktiranjem na dataprotectionserbia@farmina.com. Takođe, korisnici registrovani na Google-u i Facebook-u mogu koristiti alate za upravljanje oglasima u svojim profilima kako bi kontrolisali uticaj marketinških podataka sa drugih sajtova na prikazivanje oglasa.

2.9. Dodatne Informacije
Pored ostalog, prikupljamo, koristimo i delimo zbirne podatke kao što su statističke ili demografske informacije. Na primer, možemo analizirati kako korisnici koriste našu internet stranicu kako bismo dobili procenat onih koji pristupaju određenim funkcijama. Važno je napomenuti da ako kombinujemo ove zbirne podatke sa Vašim ličnim informacijama, to bi moglo dovesti do Vaše direktne ili indirektne identifikacije.
Ne prikupljamo posebne kategorije ličnih podataka, uključujući podatke o rasi ili etničkom poreklu, političkim mišljenjima, verskim ili filozofskim ubeđenjima, članstvu u sindikatu, genetskim podacima, biometrijskim podacima, podacima o zdravstvenom stanju, seksualnoj orijentaciji ili seksualnosti. Takođe ne prikupljamo podatke o osudama ili krivičnim delima.
Napominjemo da naša internet stranica nije namenjena deci i ne prikupljamo podatke o deci.

2.10. Podaci iz evidencije servera:
Kada koristite našu internet stranicu, svaki upit koji šaljete našem serveru se beleži i čuva u evidenciji servera. Ovi podaci uključuju IP adresu, vreme dolaska zahteva, vreme slanja odgovora i informacije o operativnom sistemu Vašeg uređaja. Važno je napomenuti da ovi podaci ne identifikuju konkretne korisnike niti se koriste u tu svrhu. Oni se isključivo koriste za administrativne svrhe i čuvaju samo onoliko dugo koliko je potrebno za pružanje i administraciju usluga.

2.11. Kolačići
Naša internet stranica koristi kolačiće, male tekstualne datoteke koje se čuvaju na Vašem uređaju i šalju ih internet stranice. Ovi kolačići omogućavaju pravilan prikaz internet stranice, podržavaju njen rad i štite je od zloupotrebe i neželjene pošte.
Uz vašu saglasnost, koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglašavanja na našoj internet stranici i analizu saobraćaja. U određenim situacijama, možemo deliti informacije o Vašem korišćenju naše internet stranice sa našim partnerima, koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im pružili ili koje su prikupili tokom Vašeg korišćenja njihovih usluga.
Napominjemo da naša internet stranica može sadržati linkove ka drugim internet stranicama ili aplikacijama, uključujući one naših poslovnih partnera, koji takođe mogu koristiti kolačiće. Molimo Vas da pročitate politiku privatnosti tih internet stranica pre korišćenja, jer mi nemamo kontrolu nad njihovim kolačićima ili pristupom istima.

2.11.1. Vrste kolačića
Kolačići se mogu podeliti na dve osnovne vrste, u zavisnosti od toga koliko dugo ostaju na Vašem uređaju:
Jednokratni kolačići: Ostaju na uređaju tokom pretraživanja i automatski se brišu kada zatvorite pregledač.
Trajni kolačići: Čuvaju se na Vašem uređaju tokom dužeg vremenskog perioda ili dok ih ne izbrišete sami.
Što se tiče svrhe, koristimo sledeće vrste kolačića:
Strogo neophodni kolačići: Neophodni su za pravilno funkcionisanje.
Preferencijalni kolačići: Pamte Vaše preferencije kako bi prilagodili izgled ili funkcionalnost internet stranice prema Vašim željama.
Statistički kolačići: Pomažu nam da razumemo kako posetioci koriste internet stranicu radi poboljšanja njenog sadržaja i funkcionalnosti.
Marketinški kolačići: Prate Vaše aktivnosti na internet stranici kako bi Vam prikazali oglase koji su relevantni za Vas, što je korisno za oglašivače i izdavače.

2.11.2. Upravljanje kolačićima na Vašem pretraživaču:
Većina pregledača podrazumevano omogućava skladištenje kolačića na Vašem uređaju, ali Vam takođe daje mogućnost da ih upravljate prema svojim željama.
Na našoj internet stranici možete pronaći link ka alatu za upravljanje kolačićima u podnožju stranice pod naslovom „Upravljanje kolačićima“.
Da biste izbrisali kolačiće sačuvane na Vašem računaru, pratite uputstva koje Vam je omogućio Vaš provajder.

3. SVRHA OBRADE LIČNIH PODATAKA I PRAVNI OSNOV ZA OBRADU
Kao deo naše internet stranice, prikupljamo i koristimo Vaše lične podatke za sledeće svrhe:
3.1. Kreiranje korisničkih naloga i obavljanje kupovina:
3.1.1. Vaši podaci se koriste kako biste mogli kreirati korisnički nalog i obavljati kupovine na našoj internet stranici. To uključuje vođenje korisničkog računa, zaključivanje kupoprodajnih ugovora i isporuku naručenih proizvoda. Ako ste pravno lice, Vaši podaci se obrađuju na osnovu našeg legitimnog interesa. (Pravni osnov: Član 6 (1) (b) GDPR)
3.1.2. Vaši podaci se koriste kako bismo ispunili zakonske obaveze, poput propisa o garanciji, poreskom i računovodstvenom zakonodavstvu. (Pravni osnov: Član 6 (1) (b) GDPR)
3.1.3. Ponekad ćemo Vas kontaktirati kako bismo pružili određene usluge ili ispunili obaveze iz ugovora. To može biti neophodno za izvršavanje ugovora ili zasnovano na našem legitimnom interesu. (Pravni osnov: Član 6 (1) (b) GDPR)
3.2. Naš cilj je da olakšamo komunikaciju s Vama preko naše internet stranice. To postižemo putem obrasca za kontakt koji možete pronaći na linku "Kontakt". Ovim formularom omogućujemo:
3.2.1. Odgovor na sva Vaša pitanja koja nam pošaljete putem obrasca. Ovo radimo zbog našeg legitimnog interesa kako bismo Vam pružili najbolju moguću podršku. (Pravni osnov: Član 6 (1) (b) GDPR)
3.2.2. Uspostavljanje ili održavanje poslovnih odnosa između nas i Vas, ili subjekata kojeg predstavljate. Ova interakcija takođe se zasniva na našem legitimnom interesu da uspostavimo dobre poslovne odnose. (Pravni osnov: Član 6 (1) (b) GDPR)
3.2.3. Takođe, Vaši lični podaci, poput broja telefona, ako odlučite da ih dostavite putem obrasca, obrađuju se na osnovu Vašeg pristanka. Ovo nam pomaže da poboljšamo komunikaciju vezanu za Vaš upit i njegov postupak. (Pravni osnov: Član 6 (1) (b) GDPR)
3.3. Pored toga, ako imamo zaključen ugovor o pružanju elektronskih usluga s Vama, mi izvršavamo sve naše obaveze prema tom ugovoru, uključujući I upravljanje Vašim zahtevom za personalizovani plan ishrane. (Pravni osnov: Član 6 (1) (b) GDPR)
3.4. Da obradimo zahtev za besplatne konsultacije o ishrani. (Pravni osnov: Član 6 (1) (b) GDPR)
3.5. Omogućujemo funkcionalnost četovanja na našoj internet stranici radi lakše komunikacije s Vama. Ovo radimo zbog našeg legitimnog interesa da obradimo Vaše zahteve, što može uključivati i obrađivanje zahteva za besplatne konsultacije o ishrani. (Pravni osnov: Član 6 (1) (b) GDPR)
3.6. Sprovodimo marketinške aktivnosti za naše proizvode i usluge na osnovu Vaše saglasnosti. Ovo uključuje korišćenje personalizovanih kolačića. (Pravni osnov: Član 6 (1) (b) GDPR)
3.7. Šaljemo komercijalne informacije samo ako ste pristali da ih primate. Ovo može uključivati usmeravanje komercijalnih informacija na Google i Facebook reklamnoj mreži, sve u skladu sa Vašim pristankom. (Pravni osnov: Član 6 (1) (b) GDPR)
3.8. Analiziramo Vašu aktivnost na našoj internet stranici kako bismo personalizovali usluge i sadržaj prema Vašim individualnim preferencijama. Ovo se odvija uz Vašu saglasnost, uključujući i korišćenje kolačića radi unapređenja iskustva. (Pravni osnov: Član 6 (1) (b) GDPR)
3.9. Merimo efikasnost reklama i konverzija unutar relevantnih reklamnih mreža, ali samo uz Vašu prethodnu saglasnost, uzimajući u obzir Vaše preference za korišćenje kolačića. (Pravni osnov: Član 6 (1) (b) GDPR)
3.10. Analiziramo način na koji korisnici koriste našu internet stranicu i prikupljamo opšte demografske informacije, ali samo uz Vašu prethodnu saglasnost. Vaše preferencije za kolačiće takođe uzimamo u obzir. (Pravni osnov: Član 6 (1) (b) GDPR)
3.11. Pružamo korisnicima internet stranice mogućnost da sami upravljaju kolačićima i obradom ličnih podataka. Ovo radimo u skladu s našim legitimnim interesom da osiguramo Vašu kontrolu nad privatnošću. (Pravni osnov: Član 6 (1) (b) GDPR)
3.12. Ispitujemo Vaše zadovoljstvo nakon kupovine u našoj internet prodavnici. To činimo kako bismo poboljšali vaše buduće iskustvo kupovine. (Pravni osnov: Član 6 (1) (b) GDPR)
3.13. Ako organizujemo loyalti program, omogućavamo Vam da se u isti uključite. Ova aktivnost je u vezi sa ispunjavanjem ugovornih obaveza, pri čemu će svi detalji biti jasno navedeni u uslovima programa. (Pravni osnov: Član 6 (1) (b) GDPR)
3.14. Ukoliko organizujemo konkurs, omogućavamo Vam da učestvujete u istom. Ova aktivnost je u skladu s našim legitimnim interesom da uključimo našu zajednicu, uz jasno navođenje svih detalja u uslovima konkursa. (Pravni osnov: Član 6 (1) (b) GDPR)
3.15. Održavamo funkcionalnost naše internet stranice tako što rešavamo tehničke probleme i obavljamo administrativne zadatke. To radimo jer je to u našem interesu da sajt bude u potpunosti funkcionalan. (Pravni osnov: Član 6 (1) (b) GDPR)
3.16. Čuvamo podatke kako bismo mogli da dokažemo da poštujemo zakonske obaveze. Ovo radimo jer smo odgovorni za postupanje u skladu sa zakonom. (Pravni osnov: Član 6 (1) (b) GDPR)
3.17. Koristimo podatke kada je potrebno za uspostavljanje, zaštitu i naplatu potraživanja. Ovo činimo kako bismo zaštitili naš poslovni interes. (Pravni osnov: Član 6 (1) (b) GDPR)
3.18. Nš cilj je da obezbedimo bezbednost naše internet stranice i zaštitimo korisnike od prevara i zloupotreba. To uključuje i sprečavanje neželjene pošte. Ovo radimo jer je naš prioritet da naša internet stranica bude sigurno mesto za sve korisnike. (Pravni osnov: Član 6 (1) (b) GDPR)
Napominjemo da u svakom trenutku možete promeniti svoje postavke za primanje komercijalnih informacija. Ako ste registrovani korisnik, to možete uraditi putem opcija na Vašem profilu. Svaka komercijalna poruka koju dobijete imaće link za odjavu, koji možete koristiti ako više ne želite da primate takve poruke.
Vaše odluke se poštuju, što znači da u bilo kom trenutku možete promeniti mišljenje i odlučiti da ne želite primati marketinške informacije od nas u budućnosti.
Ako želite povući saglasnost za primanje direktnih komercijalnih informacija putem Google i Facebook reklama, možete to uraditi promenom postavki na Vašem profilu ili kontaktiranjem nas na dataprotectionserbia@farmina.com. Takođe, korisnici koji su registrovani na Google-u i Facebook-u mogu koristiti alate za upravljanje oglasima u svojim profilima kako bi sprečili da informacije sa drugih sajtova utiču na izbor oglasa.

4. ALATI KOJE KORISTIMO
Kako bismo na najbolji način iskoristili informacije koje prikupljamo putem kolačića i sličnih tehnologija, koristimo analitičke alate i alate za upravljanje oglašavanjem i marketingom naših proizvoda i usluga. To uključuje ciljano oglašavanje na osnovu karakteristika Vašeg uređaja.
Ovi alati ne samo da nam omogućavaju da obradimo prikupljene informacije na način koji podržava naše istraživačke i razvojne aktivnosti, već i da podržavaju naše marketinške strategije.
Uz vašu saglasnost, Vaši lični podaci (uključujući informacije prikupljene putem kolačića) mogu biti automatski obrađeni, uključujući i profilisanje. Na osnovu ovih informacija, poput Vaših preferencija, možemo prilagoditi reklamne sadržaje koji se prikazuju na našoj internet stranici i drugim platformama.
Takođe, ukoliko ste dali saglasnost, možemo deliti informacije o Vašem korišćenju naše internet stranice sa našim partnerima za društvene mreže, oglašavanje i analitiku. Oni mogu kombinovati ove informacije sa drugim podacima koje ste im dali ili koje su prikupili tokom Vašeg korišćenja njihovih usluga.

4.1 Platforma za upravljanje kolačićima
Radi osiguranja da korisnici naše internet stranice pristanu na instalaciju relevantnih kolačića i srodnu obradu i deljenje ličnih podataka na zakonit način, koristimo posebnu platformu za tu svrhu.
Korisnički pristanak se evidentira i dokumentuje putem anonimnog IP broja, korisnikovog pretraživača, URL adrese internet stranice, datuma i vremena saglasnosti, kao i jedinstvenog šifrovanog ključa. Nakon 12 meseci, saglasnost se automatski uklanja iz evidencije.
Ova obrada podataka zasnovana je na našem legitimnom interesu za primenu principa odgovornosti u skladu sa GDPR-om.

4.2 Google Analitika, Google Ads, YouTube
Koristeći marketinške alate Google Ads i analitičke alate Google Analitike, obrađujemo podatke o aktivnostima na našoj internet lokaciji, uključujući onlajn identifikatore, radi pružanja personalizovanog oglašavanja zasnovanog na profilisanju ili praćenju korisničkih izbora putem statističkih i marketinških kolačića. Sve aktivnosti sprovodimo unutar granica korisničkih saglasnosti za korišćenje određenih vrsta kolačića, uključujući saglasnost za automatsko donošenje odluka i deljenje podataka sa partnerima za oglašavanje. Korisnici mogu u bilo kom trenutku proveriti ili promeniti svoje postavke saglasnosti putem alata za upravljanje pristankom u podešavanju kolačića, koji se može naći u podnožju naše internet stranice. Ukoliko želite izbrisati već uskladištene kolačiće na svom računaru, pratite uputstva Vašeg provajdera.

4.2.1 Google Analitika
Google Analitika omogućava generisanje detaljne statistike o korišćenju naše internet stranice. Prikupljeni podaci uključuju onlajn identifikatore poput ID-ova kolačića, identifikatora uređaja i ID-ova korisnika. Važno je napomenuti da Google Analitika ne beleži niti čuva IP adrese, te da uklanja sve IP adrese prikupljene od korisnika iz EU pre njihovog uskladištenja, koristeći domene i servere unutar EU.
Prikupljeni podaci će biti automatski izbrisani nakon 14 meseci.
Za dodatne informacije o tome kako Google prikuplja podatke o korisnicima, možete posetiti sledeći link: https://policies.google.com/technologies/partner-sites.
Naš alat za upravljanje postavkama kolačića, uključujući i kolačiće koji se koriste za Google analitiku, možete pronaći u podnožju naše internet stranice pod nazivom "Upravljanje kolačićima".
Ako želite da onemogućite kolačiće Google analitike, možete proveriti dostupne opcije za onemogućavanje direktno putem alata za upravljanje postavkama Google analitike.
Takođe koristimo različite funkcije oglašavanja Google analitike koje uključuju ponovno oglašavanje, izveštaje o prikazima, demografske izveštaje i integraciju sa drugim uslugama koje zahtevaju prikupljanje podataka u reklamne svrhe, uključujući upotrebu identifikatora oglašavanja i kolačića.

4.2.2 Google Ads
Google Ads, deo sistema za oglašavanje kompanije Google, omogućava personalizovano prikazivanje oglasa na različitim platformama, uključujući Google mrežu i YouTube.
Kada koristimo Google Ads alate, u skladu sa saglasnošću korisnika, druge kompanije mogu postaviti kolačiće ili identifikatore uređaja u pregledače korisnika radi prikupljanja informacija o prikazanim oglasima na internet stranicama, kao i za prikazivanje oglasa na osnovu prethodnih poseta našoj internet stranici.
Google koristi deljene informacije sa internet stranica (uključujući naše internet stranice) i aplikacija radi poboljšanja usluga, razvoja novih funkcija, merenja efikasnosti oglasa, zaštite od prevare i zloupotrebe, kao i personalizacije sadržaja i oglasa na Google-u i partnerskim sajtovima i aplikacijama. Više detalja o tome kako Google koristi podatke možete pronaći na sledećem linku: Kako Google koristi podatke sa internet stranica i aplikacija koje koriste naše usluge.
Korisnici sa Google nalogom mogu onemogućiti personalizaciju onlajn oglasa u podešavanjima Google oglasa.
Takođe, ako ste prijavljeni na Google nalog, možete izvezete sve zapise iz Google odeljka "Moje aktivnosti" (uključujući i one koji se odnose na oglase) pomoću Google-ove funkcije "Preuzmi svoje podatke".

4.2.2.1. Google Customer Match - alatke koje pruža Google omogućavaju nam da efikasno targetiramo marketinške poruke prema ljudima koji su već imali interakciju s našim brendom. To uključuje ljude koji su već otvorili nalog u našoj prodavnici i dali saglasnost za primanje komercijalnih informacija. Koristimo lične podatke poput e-pošte ili broja telefona da bismo slali komercijalne poruke putem Google-ove mreže multimedijalnog oglašavanja, što nam pomaže da efikasnije targetiramo primaoce koji su već imali kontakt s našim brendom. Ako više ne želite primati takve poruke, možete povući svoju saglasnost u bilo kom trenutku promenom relevantnih podešavanja u vašem profilu ili kontaktiranjem nas putem e-pošte na dataprotectionserbia@farmina.com. Takođe, korisnici Google-a mogu koristiti interfejs za upravljanje oglasima u svom profilu kako bi kontrolisali koji marketinški podaci utiču na prikaz oglasa.

4.2.2.2. Enhanced Conversions - Na našoj internet lokaciji, koristimo proširenu funkciju konverzije kako bismo preciznije pratili broj događaja na strani korisnika, poput kupovine proizvoda ili registracije naloga. Podaci se dele sa Google-om radi merenja efikasnosti oglašavanja, ali se šalju šifrovano kako bi se očuvala privatnost. Google Ads prikuplja podatke samo sa stranica koje sadrže odgovarajuće oznake, a pre slanja podataka, koristi se bezbedni jednosmerni algoritam šifrovanja. Vaše informacije se čuvaju sigurno i poverljivo, u skladu sa najvišim standardima bezbednosti industrije.
U vezi sa korišćenjem alata koje pruža Google, Vaši lični podaci mogu biti preneti u treće zemlje, uključujući Sjedinjene Države. Pravni osnov za ovaj prenos podataka u SAD je učešće kompanije Google LLC u okviru EU-US Data Privacy Framework-a.
Takođe je važno napomenuti da Google može prenositi podatke subjektima van Evropskog ekonomskog prostora u vezi sa korišćenjem njihovih usluga. U slučaju da Google koristi usluge subjekata iz zemalja koje imaju odobrenje Evropske komisije za adekvatan nivo zaštite podataka, prenos podataka u treću zemlju je opravdan tom odlukom.
Međutim, ako Google koristi usluge subjekata iz zemalja koje nemaju odobrenje Evropske komisije za adekvatan nivo zaštite podataka, osnov za prenos podataka u treću zemlju su relevantne standardne ugovorne klauzule u skladu sa odlukom Evropske komisije.
Kada je reč o prenosu ličnih podataka dobijenih putem online oglašavanja i merenja izvan Evropskog ekonomskog prostora, Google koristi standardne ugovorne klauzule (SCC). Smernice za obradu podataka za Google-ove usluge oglašavanja, gde je Google obrađivač, uključuju relevantne SCC koje je pripremila Evropska komisija kako bi opravdala prenos podataka u skladu sa GDPR-om. Slično tome, Uslovi odnosa između kontrolora podataka za usluge gde je Google kontrolor, takođe uključuju relevantne SCC Evropske komisije.

4.3. Facebook Ads
Kada koristimo marketinške alate koje nudi Facebook (Meta Platforms Ireland Limited), treće strane, uključujući sam Facebook, mogu koristiti kolačiće i slične tehnologije za prikupljanje informacija sa naše internet stranice i drugih delova Interneta. Ove informacije se koriste za pružanje usluga merenja i ciljanja oglašavanja.
Facebook piksel je mali kod postavljen na internet stranicama oglašivača koji omogućava vlasnicima internet stranica da prate efikasnost oglasa. Korišćenje ovog piksela omogućava nam da prikažemo oglase pravoj publici, povećamo prodaju i merimo rezultate naših oglasa.
Funkcija prilagođene publike koju nudi Meta Platforms Ireland Limited omogućava nam da kreiramo publiku koristeći podatke poput adresa e-pošte i brojeva telefona. Kada koristimo ovu funkciju, podaci se šifriraju pre slanja Meta Platforms Ireland Limited kako bi se stvorila ciljana publika.
Ovi alati nam omogućavaju da dopremo do ljudi koji su već stupili u interakciju sa našim brendom, na primer, kreiranjem naloga u našoj prodavnici, i izrazili saglasnost za primanje marketinških informacija. Možete povući saglasnost za primanje direktnih marketinških informacija na Facebook reklamnoj mreži u bilo kom trenutku putem vašeg profila ili kontaktiranjem nas putem e-maila.
Korisnici registrovani na Facebook-u takođe mogu koristiti interfejs za upravljanje oglasima kako bi prilagodili svoje oglase.
U upotrebi Meta poslovnih alata, važno je znati da se lični podaci mogu obrađivati na različite načine, uključujući:
  1. Informacije iz HTTP zaglavlja: Ovo su podaci koji govore o pretraživaču ili aplikaciji koju koristite, kao što su tip pretraživača, zemlja ili jezik koji koristite.
  2. Informacije o događajima na veb sajtu: To uključuje podatke poput toga kada neko poseti određenu stranicu ili instalira aplikaciju. Takođe se prate akcije poput klikova na dugmad ili interakcija sa sadržajem.
  3. Online identifikatori: To su brojevi koji omogućavaju prepoznavanje vašeg uređaja ili profila na internetu, kao što su IP adrese ili identifikatori povezani sa Facebook-om.
Važno je napomenuti da je Meta Platforms Ireland Limited zajednički rukovaoc podataka kada je u pitanju ciljano oglašavanje prema ljudima koji su posetioci Vaše internet stranice. Više detalja o tome kako se obrađuju Vaši podaci i kako ostvariti svoja prava možete pronaći u "Politici privatnosti podataka" koja se može naći na ovom linku.
Kada koristite ove alate, Vaši podaci mogu biti preneti u druge zemlje, uključujući Sjedinjene Američke Države. Ovo se dešava jer Meta Platforms, Inc. učestvuje u okviru EU-US Data Privacy Framework-a.
Takođe, imajte na umu da Meta Platforms Ireland Limited može prenositi podatke subjektima izvan Evropskog ekonomskog prostora. Ako te zemlje imaju odobrenje Evropske komisije kao adekvatan nivo zaštite podataka, prenos se vrši na osnovu te odluke. U suprotnom, koriste se standardne ugovorne klauzule u skladu sa odlukom Evropske komisije.
Ukoliko ne želite da se Vaši podaci koriste za ciljano oglašavanje, možete se odjaviti. Opcije za to možete pronaći na sledećim linkovima: https://optout.aboutads.info/?c=2&lang=EN, http://www.youronlinechoices.eu/

5. TEHNIČKE MERE
Važno nam je da Vaši podaci budu sigurni i zaštićeni od neovlašćenih pristupa. Koristimo niz tehnoloških mera kako bismo osigurali sigurnost naših servera, veza i same internet stranice. Na primer, kada prikupljamo Vaše lične podatke, koristimo SSL enkripciju (Secure Socket Layer) kako bi se osigurala sigurna komunikacija između Vašeg uređaja i našeg servera. Naše baze podataka su takođe zaštićene od neovlašćenih pristupa. Za sve elektronske transakcije, kao što je elektronsko plaćanje, koristimo sigurne i šifrovane veze. Kada angažujemo spoljašnje partnere ili podizvođače, pažljivo biramo pouzdane partnere i proveravamo njihove bezbednosne mere kako bismo osigurali zaštitu podataka naše klijente. Ipak, iako preduzimamo sve ove mere, važno je da i sami poštujete osnovna pravila bezbednosti, posebno kada je u pitanju čuvanje poverljivih informacija poput korisničkih imena i lozinki. Molimo Vas da nikada ne delite ove podatke s trećim licima.

6. DELJENJE VAŠIH PODATAKA
U određenim situacijama, možemo deliti Vaše podatke sa sledećim primaocima:
6.1. dajemo pristup podacima našim ovlašćenim zaposlenima i saradnicima koji su angažovani radi obavljanja određenih poslova.
6.2. poveravamo određene zadatke trećim kompanijama, kao što su kompanije koje održavaju naše IT sisteme ili pružaju hosting usluge, konsultantske firme, podrška u poslovanju i marketing usluge, dobavljači analitičkih i marketinških alata koje koristimo, pod uslovom da obrađuju podatke u naše ime, uključujući alate za automatizovanu marketinšku komunikaciju.
6.3. kurirskim službama za dostavu, kompanije za online plaćanja, poslovne partnere i marketinške partnere koji učestvuju u našim marketinškim aktivnostima.
6.4. u određenim situacijama, možemo biti obavezani zakonom da delimo podatke sa javnim organizacijama.

7. PERIOD ČUVANJA VAŠIH PODATAKA
Vaša privatnost je važna, pa želimo da znate kako čuvamo i koristimo Vaše podatke:
Vaše lične podatke obrađujemo onoliko dugo koliko je potrebno za izvršenje ugovora koji imamo s vama, kao što su ugovori o pružanju usluga ili ugovori o prodaji. Ovo uključuje i period koji propisuje zakon, posebno uzimajući u obzir zastarelost potraživanja između vas i nas.
Ako smo Vaše podatke dobili na osnovu Vaše saglasnosti, obrađujemo ih sve dok ta saglasnost ne bude povučena ili dok više nije potrebna za svrhu za koju su podaci prikupljeni, što god se prvo dogodi.
Ako nam postavite pitanje ili uputite zahtev, Vaše podatke obrađujemo sve dok ne odgovorimo na Vaš upit ili zahtev.
Možemo čuvati Vaše podatke radi odbrane od tužbi protiv nas ili da bismo potvrdili tužbe koje možda imamo protiv vas.
Podaci koje obrađujemo na osnovu naših legitimnih interesa obrađuju se dokle god ti interesi postoje, osim ako ne uložite prigovor ili ako obrada više nije potrebna za svrhu za koju su podaci obrađeni, što god se prvo dogodi.
Detaljne informacije o trajanju pojedinačnih kolačića možete pronaći u alatu koji koristimo na našoj veb lokaciji. Ovaj alat omogućava vam upravljanje vašim preferencama i saglasnostima u vezi s korišćenjem kolačića.

8. VAŠA PRAVA
Vaša privatnost je važna, stoga imate određena prava u vezi sa obradom Vaših ličnih podataka, u skladu sa važećim zakonima i propisima. Evo šta to obuhvata:
8.1. Pristup, ispravka, brisanje i ograničenje obrade: Imate pravo da zatražite pristup Vašim ličnim podacima, kao i da ih ispravite, obrišete ili ograničite obradu, ukoliko je to potrebno.
8.2. Prenosivost podataka: u određenim situacijama, imate pravo na prenosivost Vaših podataka na drugu stranku.
8.3. Povlačenje Saglasnosti: Ako Vaše podatke obrađujemo na osnovu Vaše saglasnosti, imate pravo da tu saglasnost povučete u bilo kom trenutku, pri čemu to neće uticati na zakonitost obrade koja je već izvršena. Imate pravo da uložite prigovor na obradu Vaših ličnih podataka, posebno ako smatrate da naši legitimni interesi nisu u skladu sa Vašim interesima.
8.4. Podnošenje žalbe: Imate pravo da podnesete žalbu nadležnom organu za zaštitu ličnih podataka, kao što je Predsednik Kancelarije za zaštitu ličnih podataka, ako smatrate da je obrada Vaših podataka u suprotnosti sa odredbama GDPR-a.
Za dodatne informacije o nadležnim organima u državama članicama, možete pogledati ovde: https://www.dlapiperdataprotection.com/index.html?t=authority&c=GB&c2=

Neke od Vaših prava možete ostvariti sami, i to na jednostavan način:
  • Zaustavite primanje komercijalnih informacija jednostavno klikom na opciju odjave koja se nalazi u podnožju svake komercijalne poruke koju šaljemo ili izmenom relevantnih postavki saglasnosti u vašem profilu (ako ste registrovani korisnik). Ovo će istovremeno povući vašu saglasnost za obradu ličnih podataka u svrhu slanja komercijalnih informacija.
  • Ako želite da zaustavite upotrebu kolačića koji obrađuju lične podatke u svrhu određenih funkcija, jednostavno koristite funkciju upravljanja kolačićima koju možete pronaći u alatu za upravljanje kolačićima. Ovaj alat možete pronaći u podnožju naše internet stranice pod naslovom "Upravljanje kolačićima".
  • Da biste prestali primati direktnu komercijalnu poštu putem Google i Facebook reklamnih mreža, možete promeniti relevantne postavke saglasnosti u svom profilu (ako ste registrovani korisnik) ili nas kontaktirati putem e-mail adrese dataprotectionserbia@farmina.com. Korisnici registrovani na Google i Facebook platformama takođe mogu koristiti interfejse za upravljanje oglasima kako bi kontrolisali koji oglasi će biti prikazani na njihovim profilima, sprečavajući uticaj marketinških podataka sa drugih sajtova.
Za ostvarivanje svojih drugih prava, možete poslati e-poštu na adresu: dataprotectionserbia@farmina.com.
Trudićemo se da što pre odgovorimo na Vaš zahtev i rešimo Vaše upite u vezi sa obradom Vaših ličnih podataka. Odgovor ćete dobiti najkasnije u roku od 30 dana od prijema Vašeg zahteva. Ukoliko bi se ovaj rok produžio zbog složenosti ili velikog broja primljenih zahteva, obavestićemo Vas o produženju, uz navođenje razloga.
U slučaju opravdane sumnje u vezi sa identitetom osobe koja nam je uputila zahtev, možemo zatražiti dodatne informacije radi potvrde identiteta. Iako nije obavezno, nedostavljanje tih podataka rezultiraće odbijanjem vašeg zahteva.
Informacije o primljenim zahtevima čuvamo radi dokaza o našoj usklađenosti sa GDPR-om, kao i za potrebe uspostavljanja, zaštite i vođenja eventualnih pravnih postupaka.
Napomena: profilisanje Vaših ličnih podataka radi prilagođenog oglašavanja obavlja se isključivo uz Vaš pristanak. Vaše davanje podataka je dobrovoljno, ali, ukoliko odbijete da ih pružite, možda nećete moći koristiti sve funkcije koje su dostupne na našoj internet stranici.

9. PRENOS PODATAKA VAN EVROPSKOG EKONOMSKOG PODRUČJA
U okviru naših poslovnih aktivnosti, Vaši lični podaci se mogu prenositi izvan Evropskog Ekonomskog Područja (EEP), uključujući Srbiju, gde se nalazi registrovana kancelarija Farmina Pet Foods Doo sa svojim sa sedištem u Inđiji, Srbija. Ovi prenosi podataka su obuhvaćeni Standardnim ugovornim klauzulama (SCC) zaključenim između Farmina Pet Foods Holding B.V. i Farmina Pet Foods Doo, koji predstavljaju pravni osnov za takav prenos. Važno je napomenuti da Srbija nije deo Evropskog ekonomskog prostora i ne podleže odluci Evropske komisije o adekvatnosti u smislu evropskog zakonodavstva o zaštiti podataka. Međutim, zakonski osnov za ovaj prenos podataka su Standardne ugovorne klauzule (SCC) koje su dogovorene između Farmina Pet Foods Holding B.V. i Farmina Pet Foods Doo. Ako želite da dobijete kopiju ovih Standardnih ugovornih klauzula (SCC), slobodno nas kontaktirajte putem e-pošte na: dataprotectionserbia@farmina.com.

10. KONTROLA PODATAKA
10.1. Obrada ličnih podataka od strane zajedničkih rukovaoca traje koliko je potrebno da bi se postigla svrha za koju se podaci obrađuju.
10.2. Zajednički rukovaoci će međusobno raspodeliti obaveze koje proizilaze iz GDPR-a na način opisan u sledećim tačkama.
10.3. U vezi sa obavezom informisanja subjekata podataka, Ko-rukovalac koji je pribavio ili će pribaviti lične podatke će biti odgovoran prema subjektu podataka u skladu sa članom 13. ili 14. GDPR-a. Informacije o ovim obavezama biće dostupne u dokumentaciji o privatnosti koja se nalazi u aplikaciji i na internet stranici kako bi se osigurala transparentnost.
10.4. Za odgovaranje na zahteve nosioca podataka, Ko-rukovalac koji je primio zahtev ili izjavu će biti nadležan. U slučaju zahteva upućenog svim zajedničkim rukovaocima, oni će zajedno doneti odluke i odgovore u skladu sa propisima GDPR-a. Međutim, svi zajednički rukovaoci imaju obavezu saradnje kako bi udovoljili zahtevima nosioca podataka.
10.5. Ako se desi povreda ličnih podataka, odgovornost za prijavu i upravljanje povredom biće na Ko-rukovaocu koji je ustanovio povredu. Ukoliko su svi kontrolori uključeni, Ko-rukovalac čije radnje su dovele do povrede preuzima odgovornost.
10.6. Korisnici imaju pravo da koriste svoja prava prema GDPR-u protiv svakog od zajedničkih rukovaoca. Takođe mogu podnositi zahteve preko zajedničke kontakt tačke navedene u nastavku.
10.7. Zajednički rukovaoci su postavili zajedničku kontakt tačku na e-mail adresu: dataprotectionserbia@farmina.com.
10.8. Zajednički rukovaoci će solidarno biti odgovorni za sve posledice obrade ličnih podataka prema trećim licima, u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti podataka o ličnosti.

11. OSTALE INFORMACIJE
Napomena: Ova Politika privatnosti podložna je promenama, naročito u vezi sa daljim razvojem naše internet stranice ili izmenama zakona koji se odnose na zaštitu podataka.

Poslednje ažuriranje 1. april