UGOVOR IZMEĐU KOMPANIJE I ODGAJIVAČA

Uvod

Ovaj dokument predstavlja pravni sporazum između Vas, kao korisnika (u daljem tekstu jednostavno nazvanog "Vođa mišljenja"), i kompanije PlusPlus doo, sa sedištem u Beogradu, ul. Bulevar Mihajla Pupina 10a, Republika Srbija, (u daljem tekstu takođe jednostavno "Kompanija").

Izraz "pravni sporazum" podrazumeva da su uslovi ovog ugovora obavezujući za korisnika (Vođu mišljenja) nakon što ih prihvati.

OPŠTI USLOVI

UVOD

  • PlusPlus doo, sa sedištem u Beogradu, ul. Bulevar Mihajla Pupina 10a, Republika Srbija, posluje putem internet stranice "farmina.com" i mobilnih aplikacija, uključujući aplikaciju "FarminaGenius".
  • Kompanija pruža raznovrsne usluge u vezi sa ishranom, negom i dobrobiti kućnih ljubimaca.
ČLAN. 1 SVRHA UGOVORA
Preambula i prilozi su sastavni deo ovog ugovora. Kompanija se obavezuje da će staviti na raspolaganje sisteme i digitalne uređaje navedene u preambuli, omogućavajući Vođi mišljenja komunikaciju sa svojim pratiocima.

ČLAN. 2 TRAJANJE
2.1. Ugovor traje godinu dana od datuma potpisivanja.
2.2. Po isteku, ugovor će se automatski obnavljati pod istim uslovima svake naredne godine, osim ako ne bude otkazan od strane jedne od strana. Otkaz se vrši slanjem pisma sa povratnicom i/ili overene e-pošte najmanje 30 dana pre isteka ugovora.
2.3. Svaka strana može odustati od ugovora u bilo kojem trenutku nakon prvog obnavljanja, uz prethodno obaveštenje od 30 dana, putem preporučenog pisma sa povratnicom i/ili overene e-pošte.

ČLAN. 3 OBAVEZE KOMPANIJE
3.1. Kompanija garantuje pravilan rad sajta, uz jasno isključenje odgovornosti za bilo kakve mrežne probleme izazvane trećim licima. Takođe, Kompanija omogućava Vođi mišljenja pristup "Farmina Pro" aplikaciji uz odgovarajuću obuku i registraciju u sistemu.
3.2. Lideru mišljenja će biti dodeljeno 50 plavih poena (500 dinara) za svaku poslatu Farmina preporuku korisnicima kućnih ljubimcima. Dodatnih 50 plavih poena će biti dodeljeno lideru mišljenja kada korisnik validira jedinstveni kod vaučera za popust naveden u planu ishrane, na bilo kojem prodajnom mestu koje ima program validacije. Minimalni iznos za korišćenje kredita je 250 plavih poena (2500 dinara), dok Vođa mišljenja može zaraditi maksimalni mesečni kredit od 5.000 plavih poena (50000 dinara). Važno je napomenuti da se ovaj sistem preporuka i validacije primenjuje isključivo na istoj teritoriji Republike Srbije.
Farmina Pro aplikacija je dostupna samo osobama starijim od 18 godina, te se registracija ne može izvršiti ukoliko ne ispunjavate ovaj uslov.
3.3. Kompanija zadržava pravo da proveri validnost telefonskih i e-mail kontakata kroz koje su preporuke prosleđene. Jedinstveni kontakt ne može se koristiti za više od jedne preporuke. U slučaju otkrivanja bilo kakve zloupotrebe ili sumnje da su krediti dodeljeni na pogrešan i/ili netačan način, Kompanija zadržava pravo da poništi dodeljeni kredit. Takođe, ovo se odnosi i na situacije gde zajednički kontakt nije autentičan ili je korišćen više od jednog puta. U tim situacijama, Kompanija će izdati fakturu za iznos koji je iskorišćen kao kredit.
3.4. Kredit koji je prikupio vođa mišljenja može se koristiti isključivo za kupovinu Farmina proizvoda kod ovlašćenih prodavaca kompanije Russo Mangimi S.p.a. Kredit vaučera se ne može menjati za gotovinu.

ČLAN 4: PARTNERSKE/PROFESIONALNE OBAVEZE
Vođa mišljenja, u promovisanju i izvođenju svojih aktivnosti, obavezuje se da će:
  • Redovno nabavljati Farmine proizvode za svoje štence/mačiće.
  • Pratiti program obuke predložen od strane Farmina.
  • Koristiti „Farmina Pro“ aplikaciju.
  • Svojim korisnicima, vlasnicima kućnih ljubimaca, objasniti sve "besplatnoj usluzi za savetovanje" koju Farmina nudi preko svojih ličnih Genius savetnika.
  • Objasniti vlasnicima kućnih ljubimaca prednosti Farmina hrane kroz preporuke putem „Farmina Pro“ aplikacije i validaciju vaučera za popust.
  • Pokloniti set za štence/mačiće koji je Farmina obezbedila svojim korisnicima, vlasnicima kućnih ljubimaca.
  • Iskoristiti materijale koje obezbeđuje Farmina, za pružanje detaljnih informacija kupcima, klijentima, promociju brenda i učestvovanje u aktivnostima koje podržava kompanija.
ČLAN 5. EKSKLUZIVNA PRAVA
Tokom celog trajanja ugovora, Vođa mišljenja se obavezuje da neće koristiti druge sisteme i/ili digitalne uređaje koji pružaju iste usluge, niti će promovisati konkurentske proizvode.

ČLAN 6. PRIRODA UGOVORA
Ovaj ugovor jasno definiše da preduzeće neće sprovoditi nikakve posredničke aktivnosti tokom trajanja ugovora.

ČLAN 7. POVERLJIVOST
Obaveza o čuvanju podataka se odnosi na obe strane ovog ugovora i odnosi se na sve informacije koje su zaštićene i poverljive, a koje su prenete između strana u okviru ovog ugovora. Izraz "poverljivo" obuhvata sve informacije koje su prenesene ili primljene u bilo kom pisanom, usmenom, elektronskom, ili drugom razumljivom obliku, uključujući one koje prolaze kroz opremu za obradu i prenos podataka, kako je definisano ovim ugovorom. Tačnije, ovo uključuje informacije o organizaciji kompanije, uslugama koje pruža, komercijalnim informacijama i politikama upravljanja kupcima, upravljanju i performansama kompanije, odnosima sa trećim licima, finansijskim i marketinškim podacima, softverskim programima i slično.
Informacije koje postanu javne ili opšte poznate, osim putem kršenja ovog Ugovora, ne smatraju se poverljivim. Takođe, informacije koje je primalac već imao u vreme otkrivanja od strane davaoca, evidentirane u pisanom obliku, i koje nisu dobijene direktno ili indirektno od davaoca, ne smatraju se poverljivim. Informacije koje potiču od trećih strana na zakonit način, bez kršenja ugovornih ili zakonskih obaveza, takođe nisu obuhvaćene tajnostima.
Obaveza čuvanja poverljivosti znači da obe strane neće otkrivati niti koristiti gore navedene poverljive informacije ni na koji način osim onih koje su nužne za izvršenje ovog ugovora. Obe strane su odgovorne da se njihovi zaposleni, savetnici i saradnici pridržavaju obaveza iz ugovora.

ČLAN. 8 KOMUNIKACIJA
Sva komunikacija između strana u vezi sa ovim ugovorom mora biti obavljena putem platforme ili putem e-pošte; Strane su dužne da pravovremeno obaveste Kompaniju o svim promenama e-mail adresa.

ČLAN. 9 Prava intelektualne svojine i sprečavanje zloupotrebe
9.1. Sva kulturna blaga u ili povezana sa Farmina Pro aplikacijom, uključujući dokumentaciju, njeni delovi i kopije, su isključivo vlasništvo Kompanije i/ili njenih saradnika/davaoca licenci, i ostaće samo i jedino vlasništvo kompanije. "Prava intelektualne svojine" uključuju autorska i srodna prava (koja obuhvataju prava na baze podataka, kataloge i fotografije), patente, korisne modele, prava na dizajn, žigove, trgovačka imena, poslovne tajne, snalažljivost i svaki drugi oblik registrovanih ili neregistrovanih intelektualnih prava.
9.2. Ovi Uslovi korišćenja ne dodeljuju korisnicima nikakva prava intelektualne svojine u vezi sa Farmina Pro aplikacijom, i sva prava koja nisu izričito data ovim ugovorom ostaju u vlasništvu Kompanije i njenih saradnika/davaoca licenci.
9.3. Korisnicima nije dozvoljeno da koriste Farmina Pro aplikaciju ili njen sadržaj u bilo koje druge svrhe osim nekomercijalnih. Strogo je zabranjeno sprovoditi bilo kakvo sistematsko preuzimanje, uključujući upotrebu robota, paukova, veb pretraživača, softvera za ekstrakciju, automatizovanih procesa i/ili uređaja za kopiranje ili praćenje bilo kog dela Farmina Pro aplikacije.
9.4. Kompanija zadržava pravo da momentalno ukloni korisnike iz Farmina Pro aplikacije i/ili odbije ili otkaže bilo koju narudžbu korisnika ukoliko: (i) korisnik zloupotrebi Farmina Pro aplikaciju ili prouzrokuje štetu koristeći je, (ii) postoji razumno uverenje o lažnim postupcima korisnika tokom korišćenja Farmina Pro aplikacije, (iii) korisnik izvrši lažnu narudžbu (na primer, izbegava plaćanje ili ne prisustvuje mestu isporuke ili preuzimanja porudžbine) ili na drugi način ne ispuni svoje obaveze proizašle iz ovih Uslova korišćenja, (iv) postoji opravdana sumnja u ispravnost ili autentičnost naručene robe.

ČLAN. 10 - REŠAVANJE SPOROVA I PRIMENA ZAKONA
Sve eventualne nesuglasice vezane za sprovođenje ovog ugovora, rešavaće se isključivo pred sudom u Srbiji. Kao relevantan zakon primeniće se zakon Republike Srbije.
Vođa mišljenja izjavljuje da posebno prihvata sledeće paragrafe, drugi deo: 2.2 (automatsko obnavljanje), 2.3 (povlačenje), 4 (zahtevi i obaveze), 5 (isključiva prava), 11 (rezolucija), 7 (poverljivost), 8 (komunikacija), 10 (nadležnost).

ČLAN. 11 - PRAVA I PRENOS
12.1. Kompanija zadržava pravo da prenese sve ili neke od svojih prava i obaveza iz ovog Ugovora na povezana pravna lica, naslednike, kupce ili sticanjem poslovne imovine vezane za Farmina Pro aplikaciju, bez prethodne saglasnosti Vođe mišljenja.
12.2. Vođa mišljenja nema pravo da prenese bilo koje svoje pravo ili obavezu iz ovog Ugovora u celini ili delimično.