Farmina naučno istraživanje

Nekoliko godina unazad, Farmina sarađuje sa Katedrom za ishranu životinja Univerziteta u Napulju „Federiko II”. Klinička istraživanja, kao i saradnja sa nezavisnim naučnim institucijama pri sprovođenju ispitivanja, garantuju naučnu relevantnost i potvrđuju stvarnu efikasnost naših proizvoda. Upravo saradnja sa nezavisnim naučnim institucijama pri sprovođenju ispitivanja garantuje naučnu relevantnost i potvrđuje stvarnu efikasnost naših proizvoda. Ova dugogodišnja saradnja je omogućila razvoj različitih linija ispitivanja, potvrđenih naučnim studijama objavljenim u međunarodnom časopisu sa visokim bibliometrijskim indeksima. 
Farmina Vet Life i N&D su naučno razvijeni proizvodi, a njihova efikasnost potvrđena je od strane nezavisnih institucija.

FARMINA VET RESEARCH
TIM PROFESIONALCA NA USLUZI PODRŠKE ZDRAVLJU LJUBIMACA.
Saradnja Farmine i Univerziteta u Napulju „Federiko II” rezultirala je stvaranjem odeljenje Farmina Vet Research. Na njemu radi tim stručnjaka iz oblasti ishrane, veterinarske medicine i formulisanja recepture. U saradnji sa Univerzitetom sproveli smo nekoliko istraživanja u cilju pronalaženja adekvatnog sistema ishrane koji odgovara fiziologiji mačaka i pasa.

PALATABILNOST
MI VERUJEMO DA ZDRAVA HRANA MOŽE DA BUDE I UKUSNA.
Dobra hrana potiče od kvalitetnih sastojaka, to je verovanje kojim se Farmina vodi. Mi biramo samo najkvalitetnije sirovine i obrađujemo ih sa posebnom pažnjom i najsavremenijom tehnologijom u cilju očuvanja njihovih najvažnijih hranljivih vrednosti. Rezultat takve pažnje jeste jedinstven proizvod visoke palatabilnosti.
Palatabilnost odnosno jestivost jeste ključni faktor. Samo predanim radom imamo šansu da napravimo hranu za mačke i pse izuzetnog ukusa i neodoljivog mirisa koji poziva na prvi zalogaj čim se otvori vrećica, a tekstura i veličina granule prilagođene su svim veličinama naših četvoronožnih prijatelja.

POštovanje je osnova našeg naučnog istraživanja
Jedna od osnovnih karakteristika kliničkog ispitivanja koje sprovodi FVR jeste saradnja sa desetinama nezavisnih veterinara iz nekoliko evropskih zemalja koji nude nutritivna rešenja za pse i mačke već pogođene bolestima.​Kućni ljubimci imaju priliku da poboljšaju svoje stanje tokom probnog perioda živeći i dalje u svojim porodicama i uobičajenim načinom života, a jedino što menjaju jeste način ishrane koji u potpunosti poštuje dobrobit životinja.