Prirodne Sirovine U Natural & Delicious Hrani

Koje prirodne sirovine se koriste u proizvodnoj liniji Natural & Delicious?

VISOK IZVOR PROTEINA U VISOKOM KVALITETU SVEŽEG MESA.
Natural & Delicious kao izvor protein koristi piletinu, jagnjetinu, meso jelena, divlju svinju, prepelicu, haringu, bakalar, pačetinu i jaja.
Navedena mesa ne sadrže antibiotike, hormone i konzervanse, sveža su i bez nusproizvoda animalnog porekla.
Meso divlje svinje, crveno meso kao izvor protein potiče od divljih krda iz Toskane i Umbrije.
Pileće meso dolazi od piletine gajene u Italiji, od poznatih proizvođača.
Riba, vredan izvor esencijalnih Omega-3 kiselina, DHA i EPA, uhvaćena je u morima Severne Evrope i ima nizak nivo hlorida, a bogata je u proteinima i amino-kiselinama.
Jagnjeće meso, visokokvalitetni izvor proteina iz crvenog mesa, dolazi iz slobodnog uzgoja sa farmi na Novom Zelandu.
Jaja su sveža, nisu zamrzavana i nisu konzervirana pre procesa dehidratacije.
Meso jelena je posno meso, sa niskim sadržajem holesterola. Bogato je gvožđem, vitaminima B12, B3, B6, sadrži Omega 3 i Omega 6 masne kiseline u sličnim količinama kao riba ili orasi.
Pačetina je bogata prirodnim antioksidansima, gvožđem, vitaminima A, B1, B12 i polinezasićenim Omega 3 masnim kiselinama, meso čiji su proteini uravnoteženog aminokiselinskog sastava.
Meso prepelice je izuzetno svarljivo, bogato dragocenim aminokiselinima, grupom B vitamina, i niskog sadržaja holesterola.

MASTI ANIMALNOG POREKLA
Masti su osnovni element prirodne ishrane mesojeda i lako se asimiluju jer dolaze iz izvora animalnog porekla, a ne iz biljaka ili povrća. Naučne studije su dokazale da mesojedi masnoće animalnog porekla brže asimiluju i apasorbuju, a uz dobru palatabilnosti proizvoda, upotreba ribljeg ulja garantovano obezbeđuje ispravan unos esencijalnih masnih kiselina.
U N&D hrani masnoće animalnog porekla dolaze isključivo iz piletine i ribe, a karakteriše ih visok nivo EPA, DHA i omega-3 masnih kiselina.

VITAMINI I MINERALI IZ VISOKOKVALITETNOG VOĆA I POVRĆA
Sve Natural & Delicious linije hrane sadrže odgovarajuću količinu vitamina i minerala koja dolazi kroz pažljivo odabrano voće i povrće: nar, jabuke, pomorandže, crnu ribizlu, borovnicu, spanać i šargarepu.
Jabuka i nar su zdravi izvori vlakana koji pomažu pri varenju. Bogate su fitonutrijentima i prirodnim antioksidansima, koji štite od slobodnih radikala.
Ribizla i borovnica sadrže vitamine i prirodne antioksidanse koji pomažu u borbi protiv starenja i srčanih oboljenja.
Spanać, osim što je bogat izvor vitamina, sadrži minerale koji sprečavaju stvaranje anemije i čiste organizam.
Pomorandža je odličan izvor vitamina C i minerali soli koji pojačava diurezu i ima sposobnost čišćenja.
Šargarepa sadrži vitamin A i antioksidanse.

Nizak udeo UGLJENIh HIDRATa
Prirodna ishrana pasa i mačaka sadrži veoma malo ugljenih hidrata, jer njihov metabolizam energiju crpi iz proteina i masti animalnog porekla. Stoga, bar za naše ljubimce, ugljeni hidrati nikad neće biti prvi izvor kalorija, jer one mogu doprineti začetku bolesti koje su u vezi sa prekomernom težinom poput dijabetesa ili insulinske rezistencije. Upravo iz ovog razloga Natural & Delicious hrana sadrži izuzetno malo ugljenih hidrata u sebi.
Takođe, većina hrane na tržištu sadrži od 40% do 60% ugljenih hidrata, što je posledica industrijskih žitarica u sastavu proizvoda.
U N&D proizvodima ne koristimo kukuruz, već samo drevne žitarice koje su tipične za italijansku tradiciju, kao što su spelta i ovas, i koje nisu genetski modifikovane.

BILJE SA POSEBNIM LEKOVITIM DEJSTVOM
Lekovito bilje je prisutno u svim proizvodnim N&D linijama, zbog tendencije životinja da ih instinktivno unose u ishrani, bilo da su biljke ili travke, kako bi izlečile problem i unapredile svoju dobrobit.
Proizvodi Natural & Delicious su obogaćeni lucerkom, psilijumom, ruzmarinom, kurkumom, aloe verom i zelenim čajem koji jačaju organizam i tkiva tako što eliminišu toksine u organizmu.