Kompanija

Angelo, Francesco i Nicola Russo
Angelo, Francesco i Nicola Russo

Mi smo Italijani. S obzirom na naše poreklo, sve što radimo, radimo iz ljubavi prema našoj porodici. U našoj porodici je hrana izuzetno važna, ona nas drži na okupu i ona nas čini zdravima. Ono što nas opisuje i što je deo naše DNK su ljubav, briga naše porodice i fokusiranost na poznavanje hrane.
Ljubimci su srce naše porodice i volimo kad su naši ljubimci srećni. Zato nas radosni ljubimci motivišu da razvijamo najbolju hranu za njih, jer mi verujemo da je u ishrani ključ poboljšanja i jačanja kvalitete života ljubimaca i njihovih porodica.
U našem svakodnevnom radu nauku koristimo kako bismo poboljšali živote naših ljubimaca. Inspirisani njihovim prirodnim okruženjem, mi proučavamo njihove navike i ponašanje kako bismo poštovali njihove instinkte i nutritivne potrebe. Dajući im najbolju prehranu, nadahnutu prirodom i naukom, mi podržavamo naše ljubimce od samog početka života sa njihovim porodicama, sve do starosti. Za nas je priroda najvažniji izvor namirnica za hranu koju proizvodimo.
Nauka prožima našu rutinu naučnim studijama, saradnjama, raspravama i idejama koje rezultiraju prehrambenim rešenjima.
Priroda je naša inspiracija, nauka je naša metoda. Farmina: Priroda i nauka u savršenoj harmoniji.

50 GODINA DUGA ISTORIJA ITALIJANSKIH INOVACIJA
Porodične vrednosti se prepliću s našim radom i istorijom koja počinje u Italiji, pre više od 50 godina, a sve zbog jednog čoveka i njegove strasti prema ishrani životinja. Bilo je to 1965. kad je Frančesko Ruso osnovao kompaniju Russo Mangimi specijalizovanu za ishranu životinja. U toj kompaniji gospodin Ruso je podigao svoju decu i preneo im svoje znanje i važnost o dobrobiti životinja. U međuvremenu, kako je porodica rasla, razvijala se i kompanija, sve dok 1999. godine dr Angelo Ruso, sin vlasnika Frančeska, vođen strašću prema životinjama, nije odlučio da promeni način rada u kategoriji hrane za kućne ljubimce, postavljajući sebi ambiciozni cilj da razvije hranu koja je rezultat naučnih studija u čijem se središtu nalaze ljubimac i njegova dobrobit.
Dr Ruso je započeo ambiciozno putovanje koje ga je vodilo ka početku saradnje s Farminom, engleskom kompanijom koja je specijalizovana za istraživanja i formule hrane za pse i mačke. Kompanija je pomoću svog širokog spektra znanja za vrlo kratko vreme stvorila pozitivan odjek među vlasnicima kućnih ljubimaca što joj je dozvolilo dodatna ulaganja u tehnološka istraživanja i dalji razvoj, kao i sklapanje partnerstva s vodećim nezavisnim istraživačkim institutima na Veterinarskom univerzitetu u Napulju „Federiko II”. Takođe, dr Ruso je sastavio tim veterinara i nutricionista Farmina Vet Research koji su omogućili konstantna i sistematska istraživanja najbolje prirodne hrane za ljubimce, a zahvaljujući povratnim informacijama brojnih veterinara s kojima je Farmina sarađivala u dužem vremenskom periodu.
Napori Farmine utrošeni u istraživanja omogućili su naučne radove objavljene u uticajnim časopisima poput British Journal of Nutrition from Cambridge University.
Rast potražnje za Farmininim proizvodima omogućio je kompaniji da investira u tehnologiju i da otvori nove proizvodne pogone koji su bliži tržištima sa velikom potražnjom za jedinstvenim sadržajima sa Farmininim kvalitetom.
Danas smo velika porodica s italijanskim srcem koju ujedinjuju veliki snovi koji žive u srcu svakog ko voli svoje ljubimce: činimo ih srećnima jer iz njihove sreće proizlazi naša sreća. Happy Pet, Happy You.​