N&D Quinoa za mačke


Naši četvoronožni članovi porodice su mesojedi, i ta činjenica nas je vodila u naučnom razvoju hrane u skladu sa njihovom prirodom.
Mačke u svom prirodnom okruženju jedu skoro u potpunosti samo meso i nemaju potrebu za visokim nivoom ugljenih hidrata. Sledeći ovu filozofiju razvili smo inovativnu liniju hrane Natural & Delicious Quinoa. Ova hrana ne sadrži žitarice, ima visok procenat proteina životinjskog porekla (do 96%) i sadrži kinou gajenu u Italiji. Kinoa ima sve karakteristike superhrane - ima niski glikemijski indeks, bogata je vlaknima koja poboljšavaju varenje i bogata je prirodnim antioksidansima. N&D Quinoa, koja je dostupna u nekoliko formula, takođe je bogata i prirodnim sastojcima poput voća i povrća, koji imaju visoku hranljivu vrednost. 

Zašto kinoa?

Kinoa ima sve karakteristike superhrane – vanredno visok sadržaj korisnih sastojaka čine kinou snažnom podrškom vitalnosti. Ova nutritivna podrška, i fiziološka i biološka, značajna je iz nekoliko razloga:

  • kinoa poboljšava varenje, apsorpciju hranljivih sastojaka i doprinosi zdravlju intestinalnog trakta (creva);
  • kinoa je izvor izbalansiranih, dragocenih esencijalnih aminokiselina, minerala i prirodnih antioksidanasa;
  • kinoa ima izuzetno nizak glikemijski indeks;
  • kinoa je bez glutena;
  • kinoa je znatno bogatija hranljivim sastojcima od žitarica;
  • kinoa potiče iz organske proizvodnje sa italijanskih polja;
  • kinoa pomaže prevenciju kardiovaskularnih oboljenja.

N&D Quinoa Urinary
Specijalna formula za oporavak i jačanje otpornosti urinarnog trakta, ali i kao prevencija stvaranja struvitnih i oksalatnih kamenčića.
Borovnica: bogata vitaminima A i C, taninima koji doprinose sprečavanju nastanka infekcija urinarnog trakta, i mirtilinom koji reguliše nivo glukoze u krvi.
Kamilica deluje protivupalno, deluje umirujuće na nerve, dok flavonoidi u njenom sastavu pomažu varenje.
 

N&D Quinoa DIGESTION
Visokosvarljiva formula sa dragocenim sastojcima korisnim za negu zdravlja intestinalnog trakta.
Morač pomaže apsorpciju hranljivih sastojaka i ublažava štetne efekte fermentacije na rad i stanje creva.
Nana stimuliše rad želuca i podržava varenje. Pomaže protiv grčeva i deluje okrepljuće na čitav organizam.
Artičoka sadrži sinarin koji je blagotvoran za jetru, a stimuliše stvaranje i lučenje žuči, pa se koristi preventivno protiv žučnih kamenaca. 

N&D Quinoa SKIN&COAT
Specijalna formula za pse i mačke preosetljive na neke sastojke hrane, namenjena oporavku kože i dlake  i održavanju njihovog zdravlja.
Kokos je bogat elementima neophodnim za zaštitu kože: cinkom, bakrom, gvožđem, kalijumom, magnezijumom, fosforom i natrijumom.
Kurkuma je dragocena za oporavak kože, bogata je prirodnim antioksidansima, štiti organe za varenje i  reguliše metaboličke procese.
 

N&D Quinoa WEIGHT MANAGEMENT
Specijalna formula za smanjenje prekomerne telesne težine i održavanje optimalne telesne težine.
Brokoli ima nisku kalorijsku vrednost, ali veoma visok sadržaj prirodnih antioksidanasa, minerala (kalcijum, gvožđe, fosfor, kalijum), vitamine C, B1, B2, vlakna koja doprinose osećaju sitosti i povećavaju prohodnost creva, a  zahvaljujući visokom sadržaju sulforafana ima zaštitno dejstvo na nastanak oboljenja creva.
Špargla čisti i jača krv, odstranjuje kamenac i pesak iz žuči i mokraćne bešike i ima aktivnu ulogu u ublažavanju ekcema. Bogat je asparaginom (aminokiselina) važnim za sintezu proteina, dok su folna kiselina, magnezijum i vitamin A izuzetno korisni za zdravlje kože i ligamenata.

Natural & Delicious Quinoa  – nova linija hrane bez žitarica, razvijena u Italiji, sa jedinstvenim nutritivnim karakteristikama:
Bogata vitaminima: zahvaljujući sistemu za vakuumsko oblaganje, jedinstvenoj tehnologiji koja dozvoljava dodavanje vitamina nakon kuvanja pri nižim temperaturama, omogućen je takozvani dug život vitamina.
Pakovanje u kontrolisanom okruženju: u proces pakovanja uveli smo korišćenje inertnog gasa azota (N2), koji zamenjuje kiseonik i sprečava oksidaciju masti i samim tim održava svežinu proizvoda. Ovo tehnološko rešenje takođe se koristi prilikom pakovanja ljudske ishrane, tehnologije koja garantuje očuvanje hranljivih sastojaka tokom dužeg vremenskog perioda.


SAZNAJTE VIŠE