INFORMACIJE O UPOTREBI KOLAČIĆA


INFORMACIJE O UPOTREBI KOLAČIĆA NA SAJTU FARMINA.COM

Na našem sajtu, kolačići se koriste radi boljeg iskustva u pretraživanju i pregledanju sajta.

Definicija kolačića
Kolačić je mali tekstualni fajl koji se čuva na Vašem kompjuteru ili mobilnom uređaju nakon što ste posetili sajt ili neke njegove delove. Zahvaljujući kolačićima sajt čuva pojedine podatke koji olakšavaju buduće posete i pretrage na sajtu. Kolačići se veoma često koriste za čuvanje anonimnih informacija u vezi sa navigacijom na stranama (linkovi, lokalno vreme, lokacija) radi nadgledanja i analize performansi, operacija i efikasnosti sajta radi unapređenja i optimizacije.

Kako mi koristimo kolačiće
Naš sajt ne koristi kolačiće za profilisanje, kako bi kolačići upravljali programima, ubacivali viruse ili dozvoljavali bilo kakvu kontrolu nad Vašim uređajem. Ne koristimo kolačiće za pristup informacijama na određenim uređajima, da bismo čuvali podatke o posetiocima sajta ili da nadgledamo njihove aktivnosti.
Naš sajt koristi kolačiće zbog registracije ili logovanja na nalog radi korišćenja elektronskih komercijalnih usluga, i radi čuvanja dozvole za upotrebu kolačića na našem sajtu.
Dodatno, naš sajt koristi kolačiće:
- za deljenje sadržaja na društvenim mrežama kao što su Facebook , Twitter i You Tube
- za prikupljanje podataka za veb statistiku Google Analytics, koje potom Google može da koristi; za anonimno prikupljanje relevantnih Google Analytics podataka na Vašem uređaju.

Prihvatanje i upotreba/brisanje kolačića
Nastavkom korišćenja sajta slažete se sa upotrebom kolačića. Vi i dalje možete da obrišete ili blokirate kolačiće u pretraživaču koji koristite. Većina pretraživača automatski prihvata kolačiće, ali dozvoljava promenu u podešavanjima pretraživača. Korisnik u svakom trenutku može da obriše sve kolačiće ili neke prihvati, a neke blokira. Opcije za korišćenje kolačića se najčešće nalaze pod stavkama "Opcije" (Options) ili "Podešavanja" (Preferences) u pretraživača. Ili možete da upravljate kolačićima preko sekcije "Pomoć" (Help) na pretraživaču. Morate imati na umu da blokiranjem kolačića ograničavate svoje iskustvo pretraživanja sajta.

Radi lakšeg odlučivanja da li da prihvatite ili blokirate kolačiće, objasnićemo vam koji sve tipovi kolačića postoje (neki od tih se upotrebljavaju na našem sajtu):

Kolačići prve strane
Kolačiće prve strane postavlja internet sajt koji vi posećujete i njih može da pročita samo taj internet sajt.

Kolačići treće strane
Kolačiće treće strane postavljaju druge organizacije koje koristimo za različite usluge. Primera radi, Google Analytics.

Kolačići sesije
Ovi kolačići se čuvaju privremeno i brišu se po zatvaranju pretraživača.

Kolačići performansi sajta
Ovaj tip kolačića pamti Vaše preference za alate koji se nalaze na ovom sajtu, tako da Vi ne mora da ih podešavate svaki put kada posetite sajt.

Osnovni ili tehnički kolačići
Ovi kolačići su isključivo potrebni za rad sajta. Bez upotrebe ovih kolačića neki delovi sajta ne bi mogli da rade. Oni uključuju, na primer, kolačiće koji omogućuju pristup zaštićenim delovim sajta. Ovi kolačići ne sakupljaju informacije u marketinške svrhe i ne mogu se blokirati.

Funkcionalni kolačići
Ovi kolačići se koriste za prepoznavanje korisnika koji se vraćaju na sajt. Kolačići pamte posećene stranice i sadržaj, kao i podešavanja od strane korisnika (poput jezika ili lokacije). Ovi kolačići ne sakupljaju informacije koje mogu da identifikuju korisnika. Sve sakupljene informacije su anonimne.

Kolačiće navedene ispod mi koristimo na sajtu Farmina.com. Možete videti opis, funkcionalnost i njihovu trajnost.
 

Tip kolačića Funkcija Poreklo Trajanje
Kolačići prve strane Pristup zaštićenim
delovim sajta
Farmina Trajni kolačići
Kolačići prve strane Prihvatanje kolačića         Farmina  Trajni kolačići
 

cookie_notice_accepted, PHPSESSID, _ga, compy_cookie